K’NEX bouwsets

Bekijk hier de verschillende K’NEX bouwsets. Klik op “Bekijken” voor meer informatie.

Achtbaan bouwsets

Reuzenrad bouwsets

K'NEX reuzenrad

Wil je eerst meer informatie over K’NEX bouwsets? Lees dan verder.

K’NEX bouwsets

K’NEX bouwsets zijn dé manier om je kind wat technisch inzicht aan te leren. Waar iedere K’NEX-doos je kind de kans geeft om creatief te zijn en een eigen creatie te bouwen, heeft een bouwset juist een duidelijk doel, zoals het bouwen van een achtbaan of reuzenrad. Beide manieren van spelen zijn erg leerzaam. Zeker voor kinderen die pas net begonnen zijn met K’NEX kan een bouwset ze helpen om bepaalde vaardigheden op te doen waarmee ze later zélf creaties kunnen gaan bouwen.

Dit is óók voor het kind het leukste. Daarnaast kunnen we iedere ouder aanraden om gezellig samen met je kind aan een K’NEX bouwpakket te gaan werken. Zo leert je kind terwijl jullie samen “quality time” doorbrengen!

Het is wel belangrijk om rekening te houden met het feit dat sommige K’NEX bouwsets niet bedoeld zijn voor kinderen onder een bepaalde leeftijd. Zo zijn sommige achtbaan- of reuzenrad-bouwsets pas geschikt voor kinderen vanaf bijvoorbeeld 7 of 9 jaar. Dit komt doordat sommige onderdelen in deze bouwpakketten wellicht minder veilig zijn voor kinderen van vijf jaar. Bijvoorbeeld een K’NEX reuzenrad of -achtbaan die met een elektromotor wordt aangedreven is niet altijd geschikt voor kinderen van vijf jaar oud. Deze leeftijden staan altijd op de doos aangegeven en we adviseren ouders om hier goed op te letten.

Verschillen tussen K’NEX en LEGO

Over het algemeen is K’NEX erg geschikt om complexe bouwwerken te ontwerpen. Vergeleken met LEGO geeft K’NEX dus wat meer vrijheid dan LEGO om te bouwen. Beide fabrikanten gebruiken gif-vrije materialen zodat het veilig is voor kinderen om mee te spelen. Een groot voordeel van K’NEX is dat het een stuk goedkoper is dan LEGO.